skip to Main Content

Rekord och kval på Speedo Open i Mölndal

21 simmare från A-, B- och C-gruppen var under Kristihimmelsfärdshelgen i Mölndal och simmade tävlingen Speedo Open. Det var ett taggat gäng som visade upp stordåd i bassängen. I princip alla simmare kom hem från tävlingen med nya personliga rekord.

Det kanske mest imponerande loppet var Martin Rogmarks -19 200 bröstsim där han slog sitt nysatta personliga rekord från GP-finalen med tre sekunder. Tiden, 2.27,59, var nytt klubbrekord och dessutom kval till senior-SM. Martin tog silver på distansen. Samma valör blev det på halva distansen. På sprintdistansen 50 bröstsim simmade han till sig ett guld med nya perset 31,52.

Det var fler än Martin som var i rekordtagen. Joar Modigh -14 slog till med ett kanonfint 50 fjäril på tiden 31.05 vilket var ett åldersrekord i Hajen.

Petter Fredriksson -18 är en bit från toppformen men tog trots det flera medaljer. Guld blev det på 50, 100 och 200 ryggsim samt på 200 medley. Elin Lundgren -20 tog en bronsmedalj på 200 medley.

Vi tog även en lite överraskande lagkappsmedalj. Detta på herrarnas 4×100 medley som slutade trea på snabba tiden 4.15,32. I laget simmade Petter Fredriksson -18, Martin Rogmark -19, Marcus Henriksson -18 och Joar Modigh -14

Högst placerade damlag blev laget över 4×200 frisim som slutade åtta. I laget simmade Elin Lundgren -20, Amanda Karlsson -17, Li Björner Oh -17 och Elin Lackegård -15.

I klubbstriden på tävlingen slutade Hajen på en fin sjunde plats. Petter Fredriksson fick prestationspris som tredje bästa kille i äldsta klassen.

Back To Top
Sök