skip to Main Content

Snabba simmare simmade Sydsim Swim Meet

Under helgen har simmare från A-, B- och C- simmat Sydsim Swim Meet i Burlöv. En stor tävling med simmare från stora delar av landet samt Italien och Danmark. Många hajar gör det riktigt fint och det slogs en mängd med personliga rekord. Många av de yngre simmarens lyckades dessutom slå relativt nyslagna kortbanepers, trots att tävlingen avgjordes i långbana. Imponerande!

Det blev fem priser under helgen. Petter Fredriksson -18 slutade trea på 200 frisim, och tog sen hem segern på 100 ryggsim, 200 ryggsim och 100 frisim. Bästa loppet var 100 frisim där Petter bara var en hundradel från pers med ett mycket fint lopp på 52,97. Vår andra medaljör blev Elin Lundgren -20 på 200 medley där hon simmade in som tvåa.

Vi hade också några retliga fjärdeplatser på tävlingen. Elin på 100 frisim, Martin Rogmark -19 på 100 bröstsim, och Andreas Aminoff -15 på 200 ryggsim. Andreas tid 2.29,67 var pers med fem sekunder, men tyvärr en hårsmån från Sum-Sim kvalet. Men säsongen är lång och det kommer nya chanser.

Ett annat lopp som måste nämnas är Joar Modighs -14 200 frisim. Ett fantastiskt lopp där klockan stannade på 2.21,04. Under kortbaneperset med 9 sekunder!