skip to Main Content

Tio finaler på Tyr Sprint Meet

Simmare från A-, B- och C-gruppen var i helgen i Burlöv och simmade Tyr Sprint Meet. Tyvärr var många bortresta eller sjuka, men de som simmade gjorde det kanon. För många var det första långbanetävlingen för säsongen och man visade verkligen att vi går mot en fin säsong. Tävlingen avgjordes med försök på morgonen och sedan finaler med de 8 bästa i tre olika åldersklasser på kvällen. Sammanlagt simmar vi tio finaler under helgen. Vår meste finalist var Joar Modigh -14 som gick vidare på tre distanser. Joar hade en fantastisk tävling över lag och simmade under sina kortbane-pers på flera distanser. Mest imponerande var nog 100 fjäril där han noterade snabba 1.15.22 i finalen och slutade femma. Högsta placeringen tog Petter Fredriksson -18 som blev tvåa på 50 frisim med snabba 24.95. Tiden var kval till JSM. Petter stod nog även för tävlingarnas största pers när han persade med 16,5 sekunder på 50 bröstsim i försöken, och sen ytterligare en halv sekund i finalen. Hans gamla pers var från Laxaleken 2009. Petter insjuknade sedan på lördagskvällen och kunde tyvärr inte deltaga på söndagen.
Andreas Aminoff -15 slog sina personliga rekord på både 50 och 100 av specialsimsättet ryggsim. Final blev det på båda distanserna och på 50 tryckte han ner sig ytterligare en bit och tiden 31,90 innebär att han under dagen förbättrade sitt pers med två sekunder. Marcus Henriksson -18 gick under minuten på 100 frisim i långbana för första gången. 59,86 stannade klockan på. Han fick även kröna tävlingen med en fin finalsimning på 200 medley med nya perset 2.29,84. Elin Lundgren -20 har varit sjuk hela veckan och simmade därför inte på lördagen. Men på söndagen kom hon till start och trots förutsättningarna kniper hon två finalplatser.

Även de andra simmade snabbt. Li Björner Oh -17, Elin Lackegård -15 och Sara Edenfelt -23 har flera fina lopp och hamnar strax utanför finalerna i flera grenar. Ella Gutenwik -11, Freja Werker -12, Minna Molin -15, Sara Nobrell -13 och Isabelle Tretinjak -11 simmar ner mot, eller under, sina kortbanepers i de flesta loppen.