skip to Main Content

Petter på ISM Berlin, dag 1

Petter Fredriksson  simmar denna helgen International Swim Meeting i Berlin med Skånelaget. 38 skånesimmare är på plats i ett enormt startfält med över 6000 starter. Tävlingen är även den första för Petter under kvalperioden till sommarens stora måltävlingar: European Games och JVM.

Tävlingarna började i dag med bland annat direktfinaler på några av de lite längre loppen. För Petter var det specialdistansen 200 ryggsim som stod på programmet. Med en stark öppning, där han enligt egen utsago tryckte på lite för mycket med benen, så blev det en trött Petter på andra halvan av loppet. Men sluttiden 2.04,98 ledde till en klar seger i åldersklassen. Petters tid är två sekunder snabbare än vad han hade i fjol vid samma tidpunkt och endast 99 hundradelar av en sekund från kvalet till European Games. Det bådar gott inför kommande tävlingar!

Imorgon är det en ren sprint-dag för Petter då både 50 ryggsim och 50 frisim står på programmet.

Bilden nedan är lånad från Skånesims facebooksida där ni kan följa skåningarnas framfart under helgen.

Petter Fredriksson på ISM Berlin 2015

 

Back To Top
Sök