skip to Main Content

Hälsning från Kalle

Hej allesammans därhemma!

Idag är det lite drygt fyra veckor sedan jag landade i Nya Zeeland, här kommer en liten sammanfattning av hur jag haft det hittils.

Efter lite drygt 30 timmars flygresa landade vi i Auckland en torsdagsmorgon. Det första vi slås av, förutom att det helt plötsligt är sommar, är hur backigt det är. Det gick knappt att hitta en gata som lutar mindre än den brantaste backen jag kan komma på i Lund, den på Ringvägen vid Polhemskolan och Högevallsbadet. Och tanken med resan var att cykla…

Tidigt på fredagsmorgonen har kompisen jag åkte hit med bestämt sig för att åka hem och på lördag eftermiddag kliver han på bussen till flygplatsen. Så då var man ensam. Efter en hel del funderande så kom jag fram till att jag inte hade något speciellt att göra hemma och att vädret är bättre här, så jag bestämde mig för att stanna. På söndagen köpte jag mig en cykel och på måndagen började jag cykla norrut.

Vädret har varit bra för det mesta, tydligen har just den här sommaren varit extra bra här. Jag har haft sol de flesta dagarna och mellan 23 och 30 grader sisådär. Backarna är, som befarat, backiga. I vissa uppförsbackar får man vara glad om man kommer upp i 7 km/h, tvåsiffrigt är inte att tänka på. Nerför är det bättre dock, mitt hastighetsrekord hittils är 69 km/h med packning. Tur man har hjälm… Jag gillar förresten hastighetsbegränsningen här. I byar och städer är det 50, i övrigt är det 100. Inget tjafs däremellan (utom någon enstaka gång när det är 80).

Det bästa med resan hittils är helt klart stränderna. Till och med inne i Auckland en dag när det är 30 grader och sol så var badplatserna nästan folktomma och vattnet är perfekt. Tydligen har jag helt ovetande kommit hit precis när deras sommarlov tagit slut så campingplatserna är också i princip tomma. En natt delade jag en hel strand med 5 får och ett gäng kaniner.

Med Kalle i Australien

Med Kalle i Nya Zeeland

Om några dagar är jag tillbaka i Auckland, vad jag ska göra de sista två veckorna har jag inte riktigt listat ut än men det löser sig nog. Även om det är väldigt trevligt här så har jag hittat en sak som gör att jag aldrig skulle kunna flytta hit; de har inte fattat hur en dusch fungerar i det här landet. Den bästa duschen hittils satt lagom i ögonhöjd för mig, den sämsta en bra bit längre ner och riktad rakt ut från väggen. Brevlådor verkar de inte heller ha upptäckt än, men det är gott om numrerade fågelholkar och mikrovågsugnar längs vägarna…

Hoppas ni har det bra och tränar ordentligt. Jag kommer hem lagom veckan innan Finn & Fiffi och då ska det simmas fort! Finfin bonnabränna utlovas också 🙂

Hälsningar från Kalle, tränare för D-gruppen!

Back To Top
Sök