skip to Main Content

Petter nordisk juniormästare

Hajen hade i helgen en deltagare på Nordiska Juniormästerskapen i Upplands-Väsby, Petter Fredriksson. Dessutom var Magnus Sjöberg med som tränare för den svenska truppen. Tävlingarna började på fredag morgon med lite sega simningar från Petter. På 100 ryggsim gick han till final med en tid långt över pers och på 200 medley, så hade han i och för sig tredje snabbaste tiden, men då båda killarna framför honom även dem var svenskar och varje land endast får ha två deltagare i finalen, så blev det ingen final för Petter. På eftermiddagen började Petter få simningen att stämma lite bättre. Det blev ett brons på 100 ryggsim med en tid på 55,21, mer än en sekund snabbare än på morgonen. Sedan simmade även Petter sista sträckan i Sveriges juniorlag på 4×100 frisim. Där noterade han snabba 50,51 och laget placerade sig på en fin tredje plats.

På lördagen var det endast 50 ryggsim som stod på programmet för Petter. I försöken blev det nytt pers och klubbrekord med 25,90 och i finalen snabba 25,51 och en fjärde plats. Det ska nämnas att på 50:meters distanserna så simmar juniorklassen (97-98) och pre-senior klassen (94-96) tillsammans och Petter hade andra tid bland juniorerna.

Petter Fredriksson och Magnus Sjöberg på NJM i Upplands Väsby 2014

Petter Fredriksson och Magnus Sjöberg på NJM i Upplands Väsby 2014. Fotograf: Gustav Dahlman

På söndagen simmade Petter specialdistansen 200 ryggsim. Efter ett fint försökslopp på 1.59 så slog han sitt pers i från SM i finalen med snabba 1.57,69 och gick i mål som etta. Petter kan nu titulera sig nordisk juniormästare. Det blev ännu roligare av att han hade landslagskompisen Oskar Ericsson från Täby precis bakom sig på en andre plats. Dubbelseger till Sverige! Petter följde sedan upp detta med att vara en viktig kugge i det svenska lag som gick hem med segern på 4×100 medley. Petter simmade där ryggsimmet på 54,58 och tog upp laget i ledningen direkt.

Sverige gjorde över lag en bra tävling och efter en kanonavslutning på söndagen så kom man i fatt Danmark och slutade på en delad första plats i juniorkampen.