skip to Main Content

Snabba simningar på Höstsimaden

Under helgen som gick så var det även Höstsimaden i Trelleborg. Där fick vi se många fina lopp av simmarna som var på plats. På lördagen så var det för dom som var 11 och 12 år. Alla som var på plats gjorde en kanon tävling och fick med sig många personliga rekord hem. Under dagen hade vi även två segrare från Hajen. Det var Aliah Moberg – 11 som vann 100 meter bröstsim på tiden 1.28.19. Sen hade vi Elsa Bitzén-11 som vann 50 meter fjärilsim på en tider under 35 sekunder för första gången, 34.79 stannade klockan på. Vi fick se ett mycket fint 400 frisim av Lovisa Christeson-12 också. Lovisa som krossade sitt personliga rekord med hela 17 sekunder och gick i mål på tiden 5.17.89.

På söndagen så var det nya simmare på plats. Då var det dags för 10 år och yngre att tävla. Vi fick se Alma Mårtensson-10 simma ett mycket snabbt 50 bröstsim på tiden 46.90. Bara några minuter så var det dags för Julia Henriksson-9 att simma 50 frisim. Klockan stannade på 39.55 vilket var första gången under 40 sekunder individuellt. Ella Gutenwik-10 hade en mycket bra tävling där det nästan blev pris på varje gren. Vi kan nämna 50 frisim där Ella simmade på snabba 35.52.

Simklubben Hajen åkte hem från Trelleborg på söndagen med 16 st pallplatser och en hel drös med nya personliga rekord.

Markus och Kalle tackar för en mycket trevlig tävling.