skip to Main Content

Rapport från Johan i USA

Johan Jönsson -19 bor fr.o.m. denna terminen i Odessa, Texas där han studerar och simmar på University of Texas of the Permian Basin. Han har skrivit en liten rapport till alla medlemmar om hur det är att simma ”over there”.

”Livet som en collegestudent och en amerikabo är relativt lätt att ta som en livsstil, god mat och trevliga människor. Odessa Texas är vissa gånger motsatsen till Sverige, sjukt varmt och inget regn på flera veckor. Allt är totalt platt och det finns bara en sak som gäller här och det är olja. Arbetslösheten är på 0.2% så det är väldigt mycket aktivitet här. Simningen går bra, jag är dock långt ifrån mina pers men tiderna verkar stå sig ganska bra här och vinner många grensegrar på mina långdistanslopp.  Jag tränar 20 h i veckan med vartannat pass landträning eller gym. Träningen är speciell och extra hård. Ett vanligt pass är på ungefär tre huvudserier ( relativt till hemma), väldigt lite fokus på teknikträning och mycket ben! Gym är mycket centralt och är nog det jag känner av mest, jag har gått upp några kilo och byggt på en del muskler. Laget och tränarna är väldigt bra, mycket ömsesidig respekt och många skratt gör det jätteroligt. Vi tävlar nästan varje helg och jag får se många olika delar av Texas vilket är trevligt för det finns mycket att se här.
En sak som känns mycket speciellt är att gå upp halv sex på morgonen och ta sin longboard till träningen, det är stjärnklart och det kan vara fyra grader utomhus (sen är det en temperaturskillnad på ungefär 20-25 grader varje dag så det är varmt också). Vi har bara en utebassäng så det är lite kallt ibland… Men det är mycket speciellt här och charmigt på något sätt, även om det är en håla med världens största oljefält mitt i öknen.”

Johan Jönsson

Vi önskar Johan lycka till med tävlingarna framöver. Hajen har även två simmare till på College i USA. Per Christerson -19 som gör sitt första år på Limestone University i South Carolina och Jakob Christerson -22 som gör sitt sista år på St Francis College i Brooklyn, New York.
Back To Top
Sök