skip to Main Content

Sommarhälsning från ordföranden

LOMMA. Det är med stor glädje simsäsongen summeras: Våra tävlingssimmare har haft många framgångar. I sommarens mästerskapstävlingar framstår Emma Johanssons SM-brons och utmärkta tid på 50 fjärilsim som det stora utropstecknet. Petter Fredriksson tog adjö av åren som Sum-Simmare med ytterligare en handfull medaljer, bland annat guld på 200 medley och 200 ryggsim. Hans säsong pågår dessutom ännu: Efter ett fantastiskt 200 rygg på EJM väntar ungdoms-OS. En ”coming man” för framtiden är Andreas Aminoff, som sänkt sina tider rejält under säsongen. Han avslutade med ett utmärkt 100 ryggsim på Sum-Sim. Herrlaget i form av Petter, Johan Jönsson, Per Christerson och Martin Rogmark har haft en härlig gemensam utveckling, och de fick kröna detta med klubbrekord på JSM på 4×200 frisim. Nu blir det lite annorlunda villkor för killarna eftersom Johan och Per inleder studier och simträning i USA i augusti. Simklubben Hajen önskar dem lycka till, och hoppas på fina gästspel på hemmaplan i samband med loven, så att ”LageT” lever vidare. Och vi har ju också Marcus Henriksson och nämnde Andreas som fint kompletterar på herrsidan.

Våra tjejer anförs av veteranerna Emma och Elin Lundgren, som är fina förebilder för alla de unga förmågor som snabbt kapar personliga rekord i takt med att teknik och taktik utvecklas. De yngre killarna – tyvärr inte så många – har också simmat bra. Klubben hade 13 simmare kvalade till regionsfinalen i Simiaden, stortävlingen för de yngsta.

En person som i allra högsta grad bidragit till Hajens goda utveckling de senaste åren har nu valt att byta jobb. Vi tackar Mikael Oredsson för de år han arbetat hos oss och önskar lycka till. Mikaels arbete med simskoleverksamheten har lett till att den nu är certifierad. I hans ställe kommer Marie Fagermar, som tidigare arbetat med simskola och kansli i Trelleborg. Vi hälsar Marie välkommen till SK Hajen! Breddverksamheten är stommen i simklubben, främst för möjligheten till simkunnighet, men också som rekryteringsbas för våra tävlingsgrupper. En önskan om välförtjänt, skön ledighet för alla tränare och ledare med Manne och Markus i spetsen sänder vi också – tack vare er är SK Hajen en klubb att vara stolt över på alla sätt.

Pilängsbadet renoveras nu och det blir en del olägenheter när badet först är klart att använda en bit in i september. Vi får se framemot ett fräschare bad därefter. Till dess blir det härliga havsbad och dagar i solen – ha en fortsatt fin sommar!

Cecilia Rogmark

Back To Top
Sök