skip to Main Content

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År

Innan jag själv tillsammans med familjen tar en skön julledighet vill jag passa på att skicka en hälsning från SK Hajens styrelse.

Det är nu snart 8 månader sedan jag fick möjlighet att kliva in som ordförande i SK Hajen. En personlig resa som varit mycket inspirerande och fylld av nya intryck och en massa nya trevliga bekantskaper. Inspiration som jag funnit i allt engagemang från barn, tränare, ledare som jag ser och möter vid varje tillfälle jag besöker vår mysiga och trevliga simhall.

Det är svårt att så här i en julhälsning summera ett år med en massa lysande prestationer, men jag gör ett försök.

Först och främst vill jag passa på att tacka Marie Fagermar med sin grupp av simskoleledare som ser till att vår simundervisning sköts på ett utmärkt sätt. Det krävs ett enormt pusslande för att utnyttja all tillgänglig bassängtid och för att få in alla barn som vill lära sig simma med oss. Vi har under hösten haft fulla grupper samtidigt som vi har en hanterbar kö till simskolan och det är riktigt kul att många barn fortsätter vidare upp i tävlingsgrupperna.

Nästa tanke går till klubbens fantastiska tränare och ledare för vår tävlingsverksamhet. Markus, Mikael och Kalle tillsammans med övriga timanställda ledare har genomfört ett otal träningspass som jag vet gillas av våra simmare. Deras förmåga att skapa inspirerande träningspass är en viktig grund för en bra breddverksamhet. Denna grund ger sedan bra förutsättningar för våra simmare att hela tiden utvecklas i bassängen och prestera bra på tävling. Under året har jag bevittnat ett flertal klubb- och åldersrekord. Vi har alltid presterat bra på de tävlingar vi medverkat på och hösten avslutades med ett riktigt bra kval till SUM-SIM. Detta slutade med att vi fick med två simmare till finalen i Eskilstuna, Elsa Bitzén och Ella Laurén.

Sedan måste jag nämna alla våra funktionärer som hjälper till så att våra egna tävlingar kan genomföras på ett korrekt sätt. Utan er skulle vi inte kunna få till våra tävlingar – Tack alla! Jag kan inte låta bli att passa på och göra lite reklam för denna roll. Det är en kort utbildning, 2-3 timmar, och man behöver inte vara simmare för att bli funktionär. Förutom att man får lite bättre inblick i sina barns idrott får man möjlighet att träffa en massa trevliga föräldrar till simmande barn.

Slutligen så vill jag rikta ett tack till övriga ideellt arbetande och till våra sponsorer. Utan er kan vi inte driva vår förening. Detta summeras så väl i helgen där vi genomförde KM med avslutande Luciatåg. Åter igen kan man se hur mycket man kan prestera med stort engagemang från er alla.

Avslutningsvis kommer några korta jultips från mig…

  • Varva ner – Ta på dig filttofflorna, tänd en brasa eller levande ljus och sätt på den underbara afrikanska versionen av O Helga Natt – ”Zan Vevede” av artisten Angelique Kidjo.
  • Ta hand om dig själv, nära och kära – visa extra stor tacksamhet för de som stöttat dig under året.
  • Gör något oväntat och roligt.
  • Tänk aktivt på allt positivt du presterat under 2017.

Jag vill med dessa ord önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Rikard Henriksson
Ordförande SK Hajen

Back To Top
Sök